NHERI Center for Computational Modeling and Simulation of the Effects of Natural Hazards on the Built Environment (SimCenter)

User Workshop

Date: Friday, May 18, 2018 Time: 8:30 AM to 5 PM Location: UC Berkeley

Sutardja Dai Hall

Banatao Auditorium, Room 310

Remote login to plenary sessions: https://DesignSafe-ci.zoom.us/j/124663645 or dial (669) 900-6833 and

enter meeting ID: 124-663-645

Meeting Objective: To engage NHERI researchers and solicit their ideas and participation in the development and use of the SimCenter software tools.

Participants and Scope: Current and prospective NHERI researchers, including academic faculty, post-docs, advanced doctoral students and engineering professionals are invited to participate in workshop discussions to learn about and provide feedback on computational modeling tools under development by the SimCenter.

Agenda and Format: The meeting will begin with presentations by the SimCenter leadership to outline the objectives and plans, SimCenter software architecture and implementation, and illustrated use cases and workflows. Participants will then break out into working groups to develop specific user requirements.

Time	Duration	Topic
8:00 am	30 min	Registration (with continental breakfast)
8:30 am	20 min	Welcome and Introductions Overview of Agenda and Workshop Objectives Overview of SimCenter Plan Sanjay Govindjee
8:50 am	40 min	Research Tools: Plan, current tools and release dates Frank McKenna Ahsan Kareem
9:30 am	10 min	Educational Tools: Plan, current tools and release dates Laura Lowes
9:40 am	10 min	PBE Workflow Testbeds Frank McKenna Greg Deierlein





NHERI SimCenter: User Needs Workflow Development Meeting

9:50 am	10 min	Implementation plans and goals for workshop discussion Sanjay Govindjee
10:00 am	30 min	Discussion
10:30 am	15 min	Break
10:45 am	1 hr 15 min	Parallel Breakout Sessions AI / Knowledge Bases (Room 242)
		(Room 254) (https://DesignSafe-ci.zoom.us/j/420186468) Ahsan Kareem Peter Mackenzie- Helnwein Grace Kang
12:00 pm	1 hr 15 min	Roundtable lunch discussions (Boxed lunches)
1:15 pm	1 hr 15 min	Parallel Breakout Sessions Regional PBE Testbeds (Room 242)
2.20	15	Nikhil Padhye
2:30 pm	15 min	Break (Reconvene in the auditorium; Room 310)
2:45 pm	10 min	NHERI Vision and Goals (Banatao Auditorium; Room 310) (https://DesignSafe-ci.zoom.us/j/124663645) Joy Pauschke
2:55 pm	20 min	Questions





NHERI SimCenter: User Needs Workflow Development Meeting

3:15 pm	25 min	Summary and Feedback from Breakout Groups Sanjay Govindjee
3:40 pm	20 min	Discussion
4:00 pm	25 min	ECO Engagement of Research and Educational Tools Laura Lowes
4:25 pm	20 min	Future Tool Development and Deployment Plans Greg Deierlein
4:45 pm	15 min	Wrap up Sanjay Govindjee
5:00 pm		Adjourn
6:00 pm		Optional, no-host dinner & discussions for those not traveling immediately (Faculty Club)

This workshop is supported by NSF Award Number CMMI-1612843.



